22 Haziran 2012 Cuma

Soğan Halkası



Merhaba efenim!
Bu akşam hiç uzatmadan, hemencecik yapabileceğiniz bir tarif verip kaçacağım. Bu güzel tarifi Oktay Usta’dan bulduk; kocacığımla mutfakta beraber yaptık ve afiyetle yedik. Şimdi sıra film keyfinde! Size de keyifler dilerim…

SOĞAN HALKASI
KAÇ KİŞİYE YETER?
* Bizce 2 ;))
NE LAZIM?
·         1 çay bardağı soda (Hani şu sıvı olup da içilen)
·         1 yumurta
·         1 çay kaşığı tuz
·         1 çay kaşığı kırmızı toz biber
·         2-3 yemek kaşığı un
·         3 adet soğan
·         1 su bardağı sıvı yağ
NASIL YAPARIZ?
·         1- Soğanları soyun yıkayın, halka halka kesin, zarlarını çıkarın ve una bulayın beklesinler. ( Unu bol tutmanızda sakınca yok, korkmayın) Soğanlar ne kadar unu çekerlerse o kadar iyi.
·         2- Bu arada yağı tavaya ya da tencerenize koyun ve ocağa koyup yağın kızmaya bırakın.
·         3- Soda, yumurta, tuz, kırmızı biberi karıştırın.
·         4- Soğan halkalarını unlu unlu alıp sıvı karışıma daldırıp çıkarın ve hemen kızgın yağa atın. Sakın sodalı karışımda bekletmeyin.

Afiyetle mideye indirin!


SİZDEN RİCAM… 
Tariflerimi denerseniz ve de benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok ama tahmin bile edemeyeceğiniz kadar çok sevindirirsiniz beni… Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hem de bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız… Paylaşmak güzeldir ve mutluluk verir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DMCA.com Protection